Energie besparen

Mensen zijn geïnteresseerd in het besparen van energie maar dit mag vaak niet ten koste gaan van het comfort. Een correct op de c.v. installatie afgesteld c.v. toestel draagt al bij zonder het verminderen van het comfort. Wist u dat u met het waterzijdig inregelen van uw c.v. installatie nog ca. 15% op energie kan besparen?

Door het toepassen van dubbel instelbare radiatorventielen wordt de volumestroom door de radiatoren beter verdeeld. Het comfort in uw woning neemt hierdoor toe en het gasverbruik daalt. Een HR toestel staat standaard vanaf de fabriek ingesteld op bepaalde temperaturen en waardes. Deze waardes moeten wel worden aangepast op uw c.v. installatie. Over het algemeen gebeurt dit niet.

Vaak wordt de nieuwe CV ketel gemonteerd, de c.v. installatie wordt gevuld en de stekker erin en klaar is de klus!

Helaas is dat niet altijd de juiste manier. Uw c.v. installatie in de woning gaat over het algemeen langer mee dan uw c.v. toestel. Deze c.v. installatie in berekend op het eerste c.v. toestel in de woning. Wordt na een aantal jaren het tweede of derde toestel geïnstalleerd dan is het belangrijk in het kader van zuinig omgaan met energie dat dit toestel goed wordt ingesteld.

Ook het goed isoleren van cv leidingen in ruimtes waar niet verwarmd hoeft te worden levert een aanzienlijke besparing op. Dit is ook makkelijk zelf te doen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heb je vragen of advies nodig? Wij staan voor u klaar!