Ventilatie

In veel woningen is een mechanische ventilatie box (MV Box) aanwezig. Deze unit zorgt voor de afvoer van “vuile” lucht in uw woning. Omdat deze unit 24 uur per dag in bedrijf is verbruikt deze een aanzienlijke hoeveelheid stroom. Tegenwoordig zijn er MV boxen in de handel met een gelijkstroommotor die aanzienlijk minder stroom verbruikt dan uw huidige.

De besparing op jaarbasis kan oplopen tot ca. € 60,00 per jaar. De terugverdientijd is dus relatief kort. De meeste units gaat ca. 20 jaar mee. Onderhoud van deze unit is ook belangrijk. De motorwaaiercombinatie in de unit vervuilt door stof en vuildelen waardoor deze minder lucht verplaatst en meer stroom gaat verbruiken. Periodiek is het dus belangrijk deze unit te reinigen.

Het reinigen van de ventilatiekanalen in uw woning is ook belangrijk. In deze kanalen hoopt stof en vuil op en ontstaat er een bacteriegroei.

Ook de instelling van de afzuigventielen is belangrijk. De meeste ventielen zijn door vervuiling dusdanig verstopt dat deze minder lucht afvoeren. Ook dit kan tijdens het periodieke onderhoud meegenomen worden. Tijdens dit onderhoud worden de ventielen ook weer op de juiste stand ingesteld. Er zijn afzuigventielen in de handel die voorzien zijn van een filter. Door deze toe te passen behoeft het systeem minder frequent gereinigd te worden. Alleen het reinigen van de ventielen volstaat dan.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heb je vragen of advies nodig? Wij staan voor u klaar!