Water en sanitair

Waar weinig aandacht aan wordt besteed is de waterleiding in uw woning. Het aanwezig zijn van onbeperkt stromend koud- en warm water is geheel vanzelfsprekend. Vaak kan het isoleren van waterleidingen tot een aanzienlijke besparing op energie leiden. De terugverdientijd van het aanbrengen van leiding isolatie is over het algemeen erg kort. 

Ook de keuze van de juiste diameter waterleiding is van groot belang. Schaft u een CV toestel aan van een hoge CW klasse (Comfort warmwater) b.v. een CW5 toestel dan is de diameter van de koud waterleiding zeer belangrijk. U verwacht immers dat het toestel deze grote hoeveelheid (ca. 9,5 liter) levert maar in veel gevallen haalt het toestel dit niet door teveel weerstand in leidingen en fittingen, te kleine diameter van de waterleiding of een verkeerde keuze van appendages. Ook worden veel toestellen niet ingesteld met een volumestroommeter om dit te controleren.

Ook de keuze van sanitair kan bijdragen toto het besparen van energie. Waterbesparende douchekoppen zijn hier een goed voorbeeld van. Ook het gebruik van de één hendel-keukenkraan kan tot onnodig energie verbruik leiden. Controleer maar eens hoe vaak u de kraan opent in de middenstand voor een kleine hoeveelheid water. Door de kraan niet geheel op de stand koud te zetten wordt er koudwater het c.v. toestel ingevoerd en gaat het toestel in bedrijf. En dat terwijl u geen warmwater nodig heeft.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heb je vragen of advies nodig? Wij staan voor u klaar!