Onderhoud

Door de meeste fabrikanten van de hedendaagse c.v. toestellen wordt aangegeven dat uw c.v. toestel periodiek onderhoud nodig heeft. Meestal jaarlijks.

Dit onderhoud, mits goed en volledig uitgevoerd, zorgt ervoor dat het toestel bedrijfszekerder wordt en blijft en dat de levensduur enigszins verlengt wordt. Een toestel dat na enige jaren de eerste onderhoudsbeurt krijgt kan al een aantal mankementen en onnodige reparaties tot gevolg hebben.

Versleten en uitgedroogde pakkingen hadden voorkomen kunnen worden. De meeste ketelfabrikanten adviseren om met regelmaat pakkingen ed. te vervangen tijdens een onderhoudsbeurt.

Verbrande ontstekingselektrodes komen dan ook met regelmaat voor.

Lekkende koppelingen kunnen meer schade veroorzaken dan u denkt. Ook is het cruciaal dat het toestel goed afgesteld is op de reeds aanwezige c.v. installatie. Middels een CO2 meting en controle van de branderdruk en/of de juiste gasluchtverhouding kan uw c.v. toestel weer optimaal functioneren. Door een goede afstelling functioneert het toestel op zijn hoogst haalbare rendement.

Vergelijk uw c.v. toestel met uw auto. Deze gaat regelmatig naar de garage en moet ieder jaar APK gekeurd worden. Met een kapotte auto heeft u relatief een klein probleem maar met een defect c.v. toestel zit u in de kou of heeft u geen warm water!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heb je vragen of advies nodig? Wij staan voor u klaar!